Spring til indhold

Om Os

Ungehuset Fjordglimt

Er et nyoprettet opholdssted ved Snaptun i Hedensted Kommune og er oprettet jf. SEL § 66, stk. 1, nr. 6 for unge i alderen 12 – 18 år. Vi er er et forholdsvis lille opholdssted med 7 pladser i et stort og moderne hovedhus med direkte adgang ned til Horsens Fjord og den skønne natur omkring Borre Knob. Vi syntes selv, at vi med vores beliggenhed og overordnede rammer lever op til vores navn – Ungehuset Fjordglimt.

Vores vision er at skabe et Ungehus med rolige of stabile rammer i et hjemligt og tryghedsskabende miljø. Vi lægger vægt på at vores opholdssted fremstår som et hjem med en hyggelig og imødekommende stemning, og med en klar tanke på at vi skal kompensere for det faktum, at alle vores unge er indskrevet med baggrund i, at de ikke har muligheden for at leve et ungdomsliv sammen med deres biologiske familier. 

Den daglige ledelse på Ungehuset Fjordglimt har baggrund som henholdsvis pædagog og socialrådgiver, og har bred erfaring med arbejdet med unge mennesker. Medarbejderne på Ungehuset Fjordglimt består af pædagoger, pædagogiske assistenter og relationsmedarbejdere, som tilsammen råder over en stor specialpædagogisk viden og erfaring fra opholdssteder, psykiatri, skole og ungdomsklub mm.

Vi vil i Ungehuset fjordglimt arbejde på at sammensætte en homogen ungegruppe, som på trods af deres forskelligheder og problematikker kan spejle sig i hinanden og fungere i samme sociale kontekst på Fjordglimt.

Vi vil gennem tryghed, stabile rammer og faglig omsorg understøtte vores unge i en retning af positiv psykologisk og social udvikling, med det overordnede formål, at gøre vores unge ansvarlige, kompetente og robuste deltagere i et aktivt ungdoms og voksenliv. 

Alle vores unge har sideløbende med deres ophold i Ungehuset Fjordglimt skoleforløb i eksternt regi i Horsens eller Hedensted Kommune.

Beliggenhed

Ungehuset Fjordglimt er placeret på Snaptunvej 17, 7130 Juelsminde i et stort hovedhus opført i 2002 med udsigt udover marker og Horsens Fjord. Vi er centralt beliggende imellem Horsens og Hedensted Kommune med kun 15 min til Horsens og 20 min til Hedensted og Juelsminde. Vi ligger 1 km fra den lille landsby Glud, som har indkøbsmuligheder, foreningsliv og bus forbindelser til alle nærliggende byer i omegnskommunerne.

Værelser

Alle vores værelser er nyetablerede, lyse og rummelige og gøres så vidt muligt personligt i henhold til de ønsker vores unge måtte have ved indflytning. Værelserne er fordelt over 2 etager, hvor der i stueplan er indeholdt 3 værelser med fællesbad og en 2 sal som er indeholder 4 værelser med fællesbad. Værelsernes størrelse variere og fordeles alt efter hvilke behov den unge har. Vi har på forhånd indrettet værelserne, så der ved indflytning er en seng, skab, skrivebord + stol og andre ting, som gør at vores unge kan finde sig godt til rette.

Fællesarealer

Ungehuset Fjordglimt indeholder 3 fællesarealer som alle er tiltænkt til socialt samvær på tværs af de unge som har ophold på Fjordglimt. Stueetagen er indrettet med et stort køkken-alrum med udgang til en stor terrasse med udsigt udover marker og vand. Fra køkkenet er der adgang til et fællesrum der er fleksibelt indrettet, så det favner de aktivitetsbehov den enkelt unge måtte have. Fra opholdsrummet er der en stor og lys trappeopgang til vores 1. sal som indeholder 4 værelser, toilet, samt et stort og lyst opholdsrum.

Personalerum/kontor

I forlængelse af hovedhusets køkken-alrum og i nærhed af vores yngste beboeres værelser har vi placeret vores personalerum/kontor. Placeringen er tiltænkt det formål at skabe tydelighed og tryghed ved at vores personale altid er tilgængeligt og inden for rækkevidde.

Udearealer

Ungehuset Fjordglimt er omgivet af skøn natur med fri udsigt ud over marker, vand og skov. Vores placering giver rig mulighed for fysiske aktiviteter ude i naturen og vi har et særligt fokus på friluftsliv som en del af vores pædagogiske strategi.

Medarbejdere

Den daglige ledelse på Ungehuset Fjordglimt har baggrund som henholdsvis pædagog og socialrådgiver, og har bred erfaring med arbejdet med unge mennesker.

Medarbejderne på Ungehuset Fjordglimt består af pædagoger, pædagogiske assistenter og relationsmedarbejdere, som tilsammen råder over en stor specialpædagogisk viden og erfaring fra opholdssteder, psykiatri, skole og ungdomsklub mm.

Hos Ungehuset Fjordglimt prioriteres specialpædagogisk uddannelse og erfaring højt, og medarbejderne tilbydes relevant efteruddannelse, for altid at kunne imødekomme de særlige pædagogiske behov som vores unge har behov for.

For yderligere uddybning henvises til Tilbudsportalen

Mads Pihlman Kristensen

Mads Pihlman Kristensen

Direktør og pædagogisk ansvarlig